Periodontoloji

Periodontoloji, dişlerimizi çevreleyen dokuların yani diş etlerinin ve diş köklerini çevreleyen kemiğin hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır.

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Olur?

Periodontal hastalıklar diş hekimlerinin en çok karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Hastalıklı diş eti, şiş ve normalden daha kırmızı renkli görünmektedir. Fırçalarken ya da spontan kanamalar görülebilir. Diş ve diş etlerinin birleşiminde yoğun diş taşı vardır ve çoğunlukla ilerleyen hastalıklarda diş etlerinde çekilme başlamıştır. Dişlerde yer değiştirme, sallanma, uzama ve dişler arasında açılmalar da hastalık belirtilerindendir. Sigara kullanımı, genetik faktörler, aşırı stres, ilaç kullanımı, hamilelik, hormonal değişiklikler, diş sıkma-gıcırdatma, ileri derecede şeker hastalığı, kötü yapılmış dolgu, köprü protezi gibi tedaviler diş etlerinde problemlere yol açmaktadır.

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti hastalıklarında eğer iltihap çene kemiklerine ulaşmadan sadece diş etlerinde kaldıysa iyi bir diş taşı temizliği ile beraber hastanın ağız bakımıyla diş etleri sağlığına kavuşturulabilir. Eğer hastalık çene kemiklerine kadar ilerlediyse ve periodontal cep dediğimiz diş eti ile dişlerin arasında oluşan boşluklarda meydana geldiyse daha ileri tedavi seçeneği olan küretaj tedavisi yapılması gerekmektedir.

İletişim

Bilgi ve randevu talepleriniz için bizimle iletişime geçin.

Seda Pilge - DoktorTakvimi.com
Seda Pilge - DoktorTakvimi.com