İmplantoloji

Biyouyumlu yani vücut dokularına uyumlu ve insan sağlığına zararsız diş implant tedavisi geliştirilmesiyle birlikte diş eksikliklerinin çok daha sağlıklı ve konforlu şekilde giderilmesi implant ile mümkün hale gelmeye başladı.

Dental İmplant Nedir?

İmplantlar, diş kaybının yaşandığı bölgedeki çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilen, titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir. Titanyum biyouyumlu yani doku dostu bir materyal olduğu için hiçbir yan etkisi olmadan kolayca kemiğe kaynaşmaktadır (osteointegrasyon). Titanyum, kemiğe entegre olarak (kaynayarak) üzerine yapılacak diş için sağlam bir temel oluşturur. Daha sonra implantın üzerine yapılan porselen dişle birlikte bölgedeki diş kaybı restore edilir. Aynı zamanda implantlar, çene kemiğinin dişsiz kalmasına bağlı gelişen kemik erimesini de önleyerek hastanın yüz yapısını korumaya yardımcı olur.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplantların yerleştirilmesi bir ya da iki aşamalı cerrahi işlemle gerçekleştirilir. İmplantlar lokal anestezi ile çene kemiği içine yerleştirilir. Bu cerrahi işlemi takiben, ilk 2 ila 4 ay arasında implantlar diş etinin altında bırakılıp çene kemiğine entegre olması beklenir. Bu süreç boyunca, mümkünse hastaya geçici bir protez uygulaması yapılır ve yumuşak gıdalar tüketmesi tavsiye edilir. İmplant çene kemiğine entegre olduğunda ikinci aşama başlar. Diş eti şekillendiricinin takılmasından ortalama bir hafta sonra implant üzerinden ölçü alınarak laboratuvara gönderilir. Takip eden seanslarda altyapı uyumu, dişin biçim ve renginin belirlenmesi gibi çeşitli provalar yapılır. Porselen diş son halini aldığında diş eti şekillendirici implanttan çıkarılır ve implantın içine küçültülmüş diş formunda bir dayanak (abutment) vidalanır. Hazırlanan diş bu dayanağa yapıştırılarak tedavi tamamlanır.

Dental İmplant Kimlere Uygulanabilir?

Onkoloji hastaları, pıhtılaşma sorunu olan hastalar, kontrol altına alınamayan endokrin rahatsızlıkları olan hastalar, yakın zamanda radyoterapi ve/veya kemoterapi görmüş hastalar ve hamileler dental implant tedavisi için uygun adaylar değillerdir. Bunun dışında 16-18 yaşlarından itibaren, gelişimin tamamlanmasıyla birlikte genel sağlıkta tedaviye engel herhangi bir sorun bulunmadığı sürece, her yaştan hastaya dental implant tedavisi başarıyla uygulanmaktadır.

İletişim

Bilgi ve randevu talepleriniz için bizimle iletişime geçin.

Seda Pilge - DoktorTakvimi.com
Seda Pilge - DoktorTakvimi.com